Külön fülre költözött a Facebook Messenger legmegosztóbb funkciója

A közösségi oldal vezetői 150 országban elérhetővé tették a Messenger Lite verzióját, de sokaknak ez sem volt elég, ezért további finomhangolást végeztek.

Szűk hat évvel ezelőtt vált külön a Facebook Messenger a főalkalmazástól. A vállalat azzal indokolta a döntést, hogy a felhasználók gyorsabban, egyszerűbben kommunikálhassanak egymással. Ahogy múlt az idő, érkezett egyre több funkció az induláskor meglehetősen alap szoftverbe.

A felhasználók rendre elégedetlenkedtek a csevegéshez szigorúan nem kapcsolódó funkciók érkeztekor, így komoly ellenérzéseket keltett sokakban a Messenger játékok bevezetése, a legtöbb panaszt azonban mégis a Messenger Day, azaz a Napom funkció váltotta ki. Ezt a vállalat egyrészt azzal érte el, hogy kezdetben olyan partnerek 24 óráig elérhető képeit és rövid videóit is mutogatta a rendszer, akik egyébként nem szerepeltek az ismerősök között, csak valamilyen okból korábban már beszélgettünk velük.


[+]

Az adatvédelmi szempontból aggályos megoldás mellett sem az nem tetszett a felhasználóknak, hogy a megszokott frissítés helyett a felső sávból történő "lehúzás" a kamerát nyitotta meg, sem pedig az, hogy a Napom sáv kikapcsolhatatlan módon foglalt el területet az alkalmazás felső szegmensében.

A Facebook először változtatott az alapértelmezett megjelenítési megoldáson, majd lehetővé tette a felhasználók számára a beállítást, ki láthatja a napjukat. Közben azt is bevezették, hogy ha minden Napom-bejegyzést megtekintett az ember, akkor a sáv felülről egy kevésbé frekventált helyre, a kedvencek alá került át. A legújabb Messenger tovább megy, külön fület kaptak a Napom bejegyzések, így a főablakban nem zavaró azoknak, akik nem kívánják használni.

Már csak azt kellene elérni, hogy a fül kikapcsolható legyen, erre egyelőre nincs lehetőség. Ahogy arra sincs, hogy az első helyről másikra pakoljuk át, jelenleg a főablak is csak a második buborékból érhető el. Ez a jövőben a visszajelzések alapján remélhetőleg változni fog.

Azóta történt

Előzmények