Letölthető a Thunderbird 2 második bétája

Kedden a Mozilla elkészült a Thunderbird levelezőkliens 2-es verziójának második bétájával. Ez azt is jelenti, hogy a fejlesztőknek eddig sikerült tartania az ütemtervet, így remélhető, hogy a végleges változat a terveknek megfelelően még márciusban megjelenik. Addig még két RC-t – azaz kiadásra jelölt verziót – adnak ki, ha minden jól megy, február második felében.

A szoftver új inkarnációja az elmaradhatatlan hibajavításokon túl jó néhány hasznosnak ígérkező fejlesztést tartalmaz. Ilyen például, hogy az üzenetekhez tagek társíthatók, ami megkönnyíti az e-mailek keresését és rendezését. Tuningoltak a levelek érkezésére figyelmeztető ablakon is, amelyben ezentúl látható lesz a feladó neve, a téma és a levélszöveg egy részlete is. Hasonló információkat ad a program a még olvasatlan levelekről akkor is, ha az egeret az egy fiók fölé húzzuk. Ezek mellett megújult a kezelőfelület és javítottak a kiterjesztések kezelésén is.

A második béta Windows, Linux és Mac OS X operációs rendszerre írt változatai több tucatnyi nyelven – köztük magyarul is – letölthetők a Mozilla honlapjáról.

Azóta történt

Előzmények