Letölthető a majdnem kész Flash Player 10.1

Az Adobe hozzáférhetővé tette a Flash Player 10.1 kiadásra jelölt (RC) verzióját. Amint az ismert, a Flash platform internetes népszerűsége miatt szinte minden számítógépen megtalálható lejátszó e változata lesz az első, amely teljes funkcionalitással fut majd a mobiltelefonok többségén is, és a videók és animációk lejátszásakor támaszkodik a grafikus processzorok kapacitásaira. Újdonság az is, hogy a kiadás támogatja a multi-touch érintésérzékeny kijelzőket, a mozgásvezérlést és a gyorsulásmérős készülékeket is.

A most publikált RC általános hibajavításokat, valamint a stabilitást és a teljesítményt javító fejlesztéseket tartalmaz. A videolejátszás során jelentkező hibák közül is sokat javítottak, de szükség lehet a videokártya-driver frissítésére is. Az új kiadás számos ATI, NVIDIA és Intel GPU-t, valamint Broadcom gyorsítóchipet támogat, ezek listája a kiadási megjegyzésekben olvasható. Az NVIDIA egy külön weboldalon sorolja fel a Flash Player 10.1-et hardveresen segíteni képes grafikus processzorait.

A plugin egyelőre nem támogatja a H.264 formátum lejátszásának hardveres gyorsítását Linux és Mac OS alatt. Mint a kiadáshoz fűzött megjegyzésekben olvasható: „Linuxhoz egyelőre nincs egy olyan kidolgozott, standard API, mely támogatja a H.264 hardveres dekódolását, míg a Mac OS X esetében nem biztosított a hozzáférés a szükséges API-khoz. De folyamatosan vizsgáljuk e funkció hozzáadásának lehetőségét a linuxos és maces kiadáshoz.” A GPU-gyorsítás NVIDIA Ion és GeForce 8400GS chipeken sem működik nem szabványos felbontású – nem 1280 vagy 1920 pixel széles – HD-videóknál.

Az RC letölthető az Adobe Labs weboldaláról Windows, Linux és Mac OS operációs rendszerekre.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Adobe

Azóta történt

Előzmények