Letölthető az Eudora 8 próbaváltozata


A Mozilla Foundation fejlesztői elérhetővé tették a szebb napokat is látott Eudora levelezőkliens következő változatának első béta-verzióját, mind a Windows, mind a Mac használói számára.

Ez a fejlesztés az első azóta, hogy a tulajdonos Qualcomm tavaly októberben kivonta az alkalmazást a kereskedelmi forgalomból, s átadták azt a nyílt forráskódot támogató közösség számára. Ezek után a Mozilla szakemberei a most kiadott Eudora 8-at a Thunderbird elemeit felhasználva Penelope kódnév alatt fejlesztették tovább, s elsődleges céljuk a két alkalmazás összehangolása volt – s valóban, a telepítés után elinduló program kezelői felülete roppant mód hasonlít a Thunderbirdére, s a régi Eudora mellé települő új változat a Thunderbird beállításait és tartalmát importálja automatikusan.

Az Eudora 1988-ban jelent meg, s az internet korai időszakában, a 1990-es években volt a legnépszerűbb levelezőkliens, majd az ingyenes webes levelezők megjelenése és az Outlook elterjedése után fokozatosan visszaszorult a piacról, s e folyamat végeredménye lett az, hogy 2007. május elsején a Qualcomm minden e programhoz kapcsolódó kereskedelmi tevékenységet megszüntetett.

Azóta történt

  • Jön a Thunderbird 3

    A MailCo vezetője először vázolta a levelező fejlesztésével kapcsolatos terveket. De a jövő mozgásban van.

  • Megvan a Thunderbird gazdája

    Mozilla Messaging néven alakult meg a program fejlesztését koordináló vállalkozás.

Előzmények