Megújult a hazai Linux Mint közösség honlapja

A tervezéstől...

Sok-sok hónapnyi tervezés, majd kivitelezés után a publikum elé került, amit a közösséggel együtt megálmodtunk: a Linux Mint magyar közösségének megújult honlapja. Akik követték a közösség híreit az elmúlt egy évben, azok bizonyára emlékeznek arra, hogy a tervek között szerepelt egy olyan közösségi rendszer kialakítása, ami az eddig WordPress alapon működő weboldalt és a phpBB alapon működő fórumot felváltja. Az igények között elsőként szerepelt, hogy a két külön rendszert felváltó megoldás összefogja a tartalmi és fórumfunkciót. A közösség tagjainak véleményét figyelembe véve született meg a döntés, miszerint belevágunk egy teljesen az alapokról felépített Drupal alapú közösségi oldal kialakításába.

...a kivitelezésig

Reméljük, ez egy új lépcső lesz a hazai közösség életében, s olyan lelkesedéssel és örömmel veszitek használatba, amilyen elszántsággal és szenvedéllyel dolgoztunk rajta. Legyen ez a néhány milliónyi bájt a Linux Mint itthoni otthona, a tudásra és közösségi élményre szomjazó felhasználók oázisa. Vegyétek birtokba, regisztráljatok, írjatok cikkeket, fórumtémákat és kommenteket. Lakjátok be a legjobb szándékkal. Természetesen továbbra is várjuk a segítő szándékú észrevételeket és önkéntesek jelentkezését, mert meggyőződésünk, hogy a hazai „linuxmintesek” számára ezzel az új honlappal megnyitottuk a következő fejezetet. A magam részéről köszönöm Tóth Gábornak és Nagy Gusztávnak az áldozatos és kitartó munkát, valamint Aranyosi Bettinának hogy ez egész idáig eljuthatott.

Ide gyertek!

Az új oldalt továbbra is a http://linuxmint.hu/ címen érhetik el az érdeklődők. Mivel a felhasználói adatbázis szinte üres, ezért mindenkinek regisztrálnia kell az oldalra. „Már megint…” és most utoljára. A jelenlegi gyakorlattal ellentétben nem kell az oldalra és a fórumra külön regisztrálni. Az új oldalon már csak egy regisztrációra van szükség, amivel minden funkció elérhetővé válik. A jövőben nem fogjuk a közösséget kiszolgáló rendszert váltogatni, ezzel is elkerülve a korábbi változtatásokból eredő kellemetlenségeket. Egy olyan rendszert használunk, ami integráltan tartalmaz minden funkciót az egységesség jegyében.

Új Linux Mint honlap

Kérünk mindenkit arra, hogy regisztrálás előtt figyelmesen olvassa el az új felhasználó létrehozása alatt található szöveget!

Biztatunk mindenkit arra, hogy ismerje meg az oldalt, és használja a blog, illetve a fórum lehetőségeit. Blog és fórum használatához javasoljuk, hogy olvassátok el A Drupal felhasználói szemmel jegyzetet, amit Nagy Gusztáv készített, hogy a rendszer működését megismerhesse a felhasználó. Az új oldalon fellelhető tartalmak megmaradnak, és ez az oldal lesz hamarosan az egyetlen elérhető közösségi oldal.

Új Linux Mint honlap

Kérünk mindenkit, hogy a WordPress-oldalt és phpBB-fórumot ezután ne használja, ne hozzon létre új tartalmakat, témákat, hozzászólásokat!

Aki még nem ismerné a Linux Mintet

A Linux Mint történetének hossza nem fogható a régi, neves disztribúciókéhoz. Sikere azonban látványos, hiszen zsenge kora ellenére sokak kedvenc disztribúciója lett. Ez köszönhető annak, hogy a népszerű Ubuntura és a biztos háttérrel rendelkező Debianra építkezik, ugyanakkor nem akarja gyökeresen megváltoztatni az ember-gép interakciót.

Azóta történt

Előzmények

  • Fürge rókalábak: Firefox 36

    A menetrendszerűen érkező Firefox asztali és mobil gyorsabb internet elérést ígér a HTTP/2 támogatása révén.