A Lumus projektoros szemüvege új szintre emeli az áttetszőséget

Elég sokan foglalkoznak olyan szemüvegek fejlesztésével, melyek lencséin mozgókép jelenhet meg. E megoldások többsége egy picit közelebb visz minket az 1990-es évek tudományos-fantasztikus filmjeihez és sorozataihoz, mivel méretük és kinézetük leginkább a Star Treket idézi. Ami persze klassz, de azért az utcán nem biztos, hogy napi szinten hordanánk valami olyasmit, ami miatt mindenki megnéz minket.

A Lumus fejlesztői egy szinttel feljebb tudtak lépni, ugyanis megalkottak egy olyan szemüveget, mely az oldalt található, fekete színű dobozokat leszámítva pont úgy néz ki, mint egy normális szemüveg. Legalábbis ők ezt mondják, de  véleményünk szerint azért egy Ray Ban 3025-tel nem veszi fel a versenyt.

Igaz, sokkal vállalhatóbb, mint az eddig látott megoldások. Ennek oka, hogy lencséi áttetszők, és nem félig-meddig azok, hanem tényleg olyanok, mintha üvegből lennének. A szemüveg ezekre vetíti ki a jelenleg még 720p-s videóanyagokat, melyeket okostelefonról kap meg vezeték nélküli átvitellel.

Az üzemidőről nem esik szó, ahogy arról sem, hogy a szemet mennyire fárasztja az, ha ilyen közelre kell fókuszálnia. A fejlesztők remélik, hogy hamarosan elérik az 1080p-s felbontást, kütyükjükről pedig úgy gondolják, hogy beágyazott valóságnál és esetleg autós navigáció során is hasznos lehet.

Azóta történt

Előzmények