Magánemberek is tarthatnak adománygyűjtést a Facebookon

A közösségi oldalon eddig csak a nonprofit szervezeteknek volt erre lehetősége, mostantól viszont magáncélra is lehet pénzt kérni.

Csütörtökön mutatta be a GoFundMe névre keresztelt privát adománygyűjtő funkcióját a Facebook. A felhasználók mindenféle oldalt létrehozhatnak, amelyeken keresztül pénzt gyűjthetnek például egészségügyi beavatkozásokra, vagy egyéb vészhelyzet esetén.

Az eddig csak regisztrált nonprofit szervezetek számára megnyitott lehetőséget most a tizennyolcadik életévüket betöltött észak-amerikaiak számára nyitotta meg a közösségi oldal, természetesen nem teljesen önzetlenül.


[+]

A támogatók a Facebook saját fizetési megoldásán keresztül küldhetnek pénzt a gyűjtésre, a szolgáltató pedig 5 százalékos feldolgozási és jóváhagyási díjat számol fel, amivel csökkenti az adományok mennyiségét. A kampányokat egyébként a vállalat alkalmazottai hagyják jóvá, hasonlóan a hirdetési rendszerhez.

Támogatást kérni oktatási- , egészségügyi- vagy kisállat-egészségügyi célra, katasztrófa- és személyes vészhelyzet (lakástűz, baleset, lopás) esetén, illetve haláleset után lehet. Eddig magánszemélyek nem végezhettek ilyen tevékenységet hivatalosan a Facebookon, arról most sincs információ, hogy az USA területén kívül mikor indul el (ha egyáltalán) a szolgáltatás.

Azóta történt

Előzmények