Két év alatt megduplázza a 4G-s lefedettséget a Magyar Telekom

A Magyar Telekom ma közleményben jelentette be, hogy a szeptember végén tartott befektetői napon ismertetetteknek megfelelően a hálózati fejlesztések során tovább kívánja növelni a nagy sebességű internetlefedettséget. Ennek keretében a Telekom tervei szerint 2015-re kültéren már a lakosság 80 százaléka számára teszi elérhetővé a mobilinternetezés új dimenzióját jelentő 4G/LTE alapú szolgáltatást. A szolgáltatás jelenleg az ország lakosságának közel 40%-a számára érhető el.

A Telekom folyamatosan szélesíti a 4G/LTE hálózaton működni képes mobil eszközök választékát is: ma már 6 gyártótól közel 30 féle készülék kapható az üzleteiben, illetve webshopjában. A legújabbak között megtalálható a Samsung Galaxy Note 3, illetve hamarosan az Alcatel Idol S és az LG Optimus G2 okostelefon is megjelenik a kínálatban. Hozzájuk társulnak a Magyarországon és a Telekom kínálatában pár napja forgalomba kerülő új Apple iPhone 5s és iPhone 5c készülékek. Ezekkel az eszközökkel – megfelelő, 4G/LTE-képes díjcsomag igénybevétele mellett – maximálisan kihasználhatók a technológia előnyei.

A Telekom közli, hogy fokozatosan bővíti és megújítja a 4G/LTE hálózat használatát lehetővé tevő díjcsomagok körét, köztük a Next díjcsomagokat is: az üzleti ügyfelek október 18-tól, a lakossági ügyfelek október 25-től december 31-ig vehetik igénybe az akciós ajánlatot, amely az eddiginél kedvezőbb díjszabással biztosítja a korlátlan belföldi vagy hálózaton belüli alapdíjas beszélgetéseket és SMS-eket a felhasználóknak.

A Telekom 2012 januárjában indította el a 4G/LTE-alapú mobilinternet kereskedelmi szolgáltatást. Múlt év végére megvalósult Budapest – lakosságra vetített – 99%-os kültéri 4G/LTE lefedettsége, míg Budapest – lakosságra vetített – beltéri 4G/LTE lefedettsége is 83 %-ra növekedett.

A fenti díjcsomagról szóló tájékoztatás feltételeikről és a 4G hálózat elérhetőségéről részletes tájékoztatás www.telekom.hu oldalain olvasható.

Azóta történt

Előzmények