Hűtlen kezelés miatt tovább nyomoznak a Magyar Telekomnál

Márciusban az IT café is hírt adott arról, hogy a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) bejelentés alapján hűtlen kezelés gyanúja miatt nyomozást indított a Magyar Telekomnál a cégcsoport tagjai által kötött bizonyos szerződések és egyéb ügyek kapcsán folyamatban lévő belső vizsgálattal kapcsolatos kifizetések ügyében. A vizsgálat még nem zárult le, sőt a vállalat mai közleménye szerint az NNI újabb területek is bevont a nyomozásba.

Az NNI 2009. szeptember 21-én értesítette a Magyar Telekomot, hogy nyomozását kiterjesztette a munkavállalók személyes adataival a belső független vizsgálat keretében történt esetleges visszaélés vizsgálatára – áll a sajtóközleményben, melyben a Magyar Telekom újra kijelenti, hogy a társaság együttműködik az NNI-vel a nyomozás során.

A mostani közlemény tartalmazza ugyanazokat a kitételeket (némileg kibővítve), melyeket a tavasszal kiadott állásfogalalás is: „A Társaság nem tudja megítélni az NNI nyomozás időigényét és annak kimenetelét. A Társaság nem tudja megítélni, hogy lesz-e és ha igen milyen hatása az NNI nyomozásnak a Társaságra, illetve annak pénzügyi beszámolóira; ugyanígy nem tudja megítélni a Társaság a nyomozásnak a belső független vizsgálatra és a folyamatban lévő egyéb hatósági vizsgálatokra gyakorolt esetleges hatását. Fentieken túlmenően, ahogyan a Társaság korábban is kijelentette, nem tudjuk megítélni, hogy mikor zárul le a belső független vizsgálat, illetve, hogy mikor zárulnak le a folyamatban lévő hatósági vizsgálatok, valamint, hogy mi lesz azoknak a végső kimenetele, illetve hatása – ha lesz ilyen – a pénzügyi beszámolóinkra vagy működési eredményeinkre. A hatóságok büntető és polgári jogi szankciókat alkalmazhatnak a Társasággal és leányvállalataival szemben, ideértve a pénzbüntetést is, illetve további változtatásokat kezdeményezhetnek az üzleti tevékenységünk és a megfelelőségi programunk tekintetében.”

A hűtlen kezelés gyanúja egyébként a vállalat balkáni leányvállalatai kapcsán merült fel, több évre visszamenően.

Azóta történt

Előzmények