Januárig nem lesz internetadó

A távközlési adó kiterjesztése ebben a formában nem vezethető be - mondta Orbán Viktor a Kossuth rádió péntek reggeli műsorában. Január közepén nemzeti konzultációt kell tartani az internettel kapcsolatban, mert a távközlési adót ki kell terjeszteni az internetre is a kormányfő szerint.

A reggeli bejelentésre az internetadó ellen indult Facebook-csoport ünnepelni hívja tagjait a József Nádor térre.

Azóta történt

  • Az emberiség 42 százaléka aktívan internetezik

    Elértünk egy újabb nagy mérföldkövet: több, mint három milliárd aktív netező él a bolygón. Minden második embernek van mobilja, általában kettő. Így az aktív SIM-ek száma több, mint az embereké. De hányan lógnak a Viberen? Még mindig olyan sokkal vezet a Whatsapp?

  • Nem tudtak faxolni a tőzsdén a BTel miatt

    A BTel kedd-szerdai országos leállása nem csak magánelőfizetőket, cégeket, sőt a Budapesti Értéktőzsdét is érintette. A Magyar Nemzeti Bank rendkívüli közzétételre szólította fel a céget.

Előzmények

  • Elképesztő és hihetetlen az internetadó felbukkanása

    Az Információs Társadalmi Érdekegyeztető Fórum közleményben tiltakozik az internetadó jelenlegi formában történő bevezetése ellen.

  • Már vártuk: jön az internetadó

    Nincs mese: egy újabb terület kerül bele a különadó körébe, ám szinte biztos, hogy nem a cégek, hanem a fogyasztók fizetik meg az újonnan kivetett adót.