Torrenten a Mass Effect 2, nagy az érdeklődés

A szoftverkalózok legnagyobb örömére a hivatalos megjelenés előtt napokkal kiszivárgott a Mass Effect 2 PC-s és xboxos változata fájlcserélő hálózatokra – tudósít a TorrentFreak. A BioWare fejlesztésében készült videojáték iránti várakozást kiválóan példázza a letöltési statisztika: összesen 300 ezer felhasználó már lehúzta vagy éppen most szerzi be illegálisan a szoftver valamely kiadását. A visszajelzések alapján akár több mint 30 óra játékmenettel kecsegtető játék az Electronic Arts gondozásában nem mellesleg holnap jelenik meg az Egyesült Államokban és Kanadában, pénteken pedig Európában – a torrentoldalakra múlt hét csütörtökön került fel 13, illetve 14 gigabájtos pakkokban (Xbox 360 és PC).

A Mass Effect 2 egy Cerberus névre keresztelt kártyával együtt lesz kapható, ennek felhasználásával szerezhetőek majd be a játékhoz különféle kiegészítők és extra küldetések. Így könnyen elképzelhető, hogy a kalózok végül megvásárolják a játékot már csak a bónuszok miatt is – hacsak addig nem törik fel az eredetiséget ellenőrző algoritmust.

A tavalyi év torrent-toplistájának első helyén magasan a Call of Duty: Modern Warfare 2 áll: több mint négymillió felhasználó töltötte le illegálisan a játék PC-s kiadását, közel egymilliónyian pedig az xboxos változatot.

Azóta történt

  • Torrentezzen távolról!

    A ReactorFeed segítségével privát torrent RSS-csatornát készíthetünk, a hozzáadott elemeket automatikus letöltik a legnépszerűbb kliensek.

  • Fájlcserélő, fizess!

    Kalózkodásból profit: Több ezer címzett kapott levelet egy jogvédő szervezettől Angliában, mondván illegálisan töltöttek le tartalmakat a netről, és ezért utólagosan fizetniük kell.

  • Torrentoldalt perel a Microsoft

    A szoftveróriásnak elege lett abból, hogy egy litván trackeren Office-kiadások keringenek.

  • Razzia és letartóztatások fájlcsere miatt

    Tízezer számra osztottak meg zenéket felhasználók Svédországban, rendőrök csaptak le rájuk.

Előzmények