Apró(?) baki a McAfee adatvédelmi rendszerében

A világ egyik legnagyobb vírusvédelmi cége, pontosabban a vállalat PR-osztálya olyan hibát követett el, ami miatt talán nem kell kételkednünk az általuk szállított szoftverek, illetve technológiák minőségében, ám egy ilyen vétség nem áll jól egy biztonságtechnikával foglalkozó vállalatnak.

A történet nem túl bonyolult: a McAfee Sydney-ben konferenciát tartott július 17-én, melyen körülbelül 800 vendéget fogadtak. A cég elismerésre méltóan egy héttel később egy körlevélben megköszönte az érdeklődőknek a részvételt, ám a levélhez az illetékes adminisztrátor egy táblázatot is csatolt, amelyben 1408 ember személyes adatai szerepeltek: nevek, telefonszámok, e-mail címek, munkáltatói adatok, sőt még az étkezési szokások is – nyilván a konferenciára előkészülve gyűjtötték ezeket össze.

McAfee

Az egyik címzett, Steve Murphy lármázta fel a közvéleményt s a McAfeet is, miután a csatolmány ikonját a Flickrre is feltette. A cég az első reklamációk után gyorsan reagált, a csatolmányt állításuk szerint nem kapta meg a tervbe vett összes címzett, de a többieket arra kérték, hogy töröljék a mellékletet, emellett bocsánatot kértek az incidens miatt.

Hogy is mondta Szalacsi annak idején? Aaaaz ellen nem véd...

Azóta történt

Előzmények

  • Pörög a biztonsági szoftverek piaca

    A válság ellenére tavaly dinamikus volt a növekedés. Az idén ugyan lassul a bővülés üteme, de a piac egészséges.

  • Hibás a McAfee szoftverfrissítése

    A javítócsomag tévesen vírusként azonosíthatja a Windows rendszerfájljait.

  • Rengeteg az új zombi

    Még sosem bővültek olyan gyors ütemben a botnetek, mint az első negyedévben – állítja a McAfee. Az USA-ban és Kínában fertőződik meg a legtöbb gép.

  • Adatbiztonság: 1 billió dollár a tét

    Az üzleti világ 1 billió amerikai dollárt kockáztat, ha nem szentel elég figyelmet az egyre növekvő kiberbűnözés veszélyeire, figyelmeztet a McAfee.