Megállt az ADSL-piac, nincsenek új előfizetők

Április végére a vezetékes széles sávú internet-előfizetések száma a március végi 1,583 millióról 1,593 millióra nőtt Magyarországon – közölte a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH). Az ADSL- és kábelmodemes előfizetések száma április végén 170 ezerrel haladta meg az egy évvel korábbi szintet.

Az NHH gyorsjelentéséből – mely az egykori monopolszolgáltatók, a nagyobb alternatív szolgáltatók és a négy legnagyobb kábeltelevíziós társaság önkéntes adatközlésére épül – kiderül, hogy az ADSL-előfizetések száma áprilisban (most először a statisztika történetében) nem nőtt, hanem megragadt az előző hónap 804 ezres szintjén. Ugyanakkor a gyorsjelentésben szereplő kábelszolgáltatók (UPC, T-Kábel, Fibernet, DIGI) internet-előfizetéseinek száma 561 ezerről 568 ezerre emelkedett. E négy cég részesedése a teljes kábelmodemes piacon mintegy 70 százalékos, így a széles sávú kábeles kapcsolatok száma országosan mintegy 789 ezer volt április végén.

A bekapcsolt vezetékes vonalak száma a megszokott trendet követve tovább csökkent, a március végi 3,115 millióról 3,102 millióra Áprilisban a közvetítőválasztást a korábbihoz képest mintegy 2 ezerrel kevesebb, összesen 526 ezer fogyasztó vette igénybe, és ők a márciusi 37 millió perc után 34 millió percet telefonáltak ezen a módon.

A számhordozhatóság keretében a szolgáltatók között áprilisban közel 11 ezer szám mozgott. Az előfizetők a szolgáltatóváltást megkönnyítő számhordozhatóság keretében 2004 januárja óta összesen 381 308 számot hordoztak – közölte az NHH.

Azóta történt

Előzmények