Megjelent a Linux kernel 4.10

13 000 ponton változott az elődhöz képest, megkapta a virtualizált GPU támogatást, és bekerült az Intel Turbo Boost Max 3.0 is.

Megjelent a 4.10-es Linux kernel végleges kiadása - jelentette be Linus Torvalds vasárnap délután. A 4.9 megjelenését követően Linus úgy látta, a következőkben komoly dolgokra nem kell számítani, de végül mégsem így alakultak a dolgok.

A közel 13 000 ponton módosított új kernelben megtalálható például az Intel Turbo Boost Max 3.0, a Chipzilla GVT-féle virtualizált GPU megoldás, illetve az ATA Command Priority támogatás.

A 4.10 támogat olyan ARM eszközöket, mint a Nexus 5 és 6, vagy az Allwinner A64 alapú vasak, illetve a Qualcomm SnapDragon 808 és 810 SoC-ok szintén kernelszintű támogatást kaptak, ezzel már 4K videók streamelésére is alkalmassá váltak. A rengeteg újdonság között megjelent a kísérleti MD RAID5 writeback cache, illetve az Intel Cache Allocation Technology is.

Részletesen a Kernelnewbies oldalán sorolják fel a változásokat, Linus bejelentése itt olvasható, a 4.10-es pedig innen érhető el. A várakozások szerint áprilisban jöhet a következő, a 4.11-es Linux kernel.

Azóta történt

Előzmények

  • Megjelent a Wine 2.0

    Ha egy Linux-felhasználónak mégis Windows-program futtatására van szüksége, ez a szoftver segíthet.

  • Egy kártevő három fő plaftormra

    A Windows, a Linux és az OS X felhasználói sincsenek biztonságban, ha jön az OSX.Mokes. Különleges tehetséggel megáldott szoftver, ami mindent tudni akar.