Megjelent a Microsoft Office XP

A New York-i bejelentés alkalmával Bill Gates a termék legfőbb újításaiként kiemelte az intelligens címkéket, a munkacsoportok számára jelentős hatékonyság növekedést elősegítő SharePoint Team Services-t, valamint a natív XML támogatottságot. Mindezek lehetővé teszik, hogy a felhasználók felfedezzék, és munkára fogják azt a rejtett tudást, mellyel növelhető mind az egyén, mind a munkacsoportok és a nagyobb szervezetek munka hatékonysága.

A termék három változatban jelenik meg: Standard, Professional és Developer verziókban. Az Office XP Magyarországon a hagyományos licencelési konstrukciók mellett előfizetéses formában is elérhető lesz. A hazai leányvállalat az ősz elejére tervezett nagyszabású bevezetés alkalmával magyar fejlesztésű intelligens címkéket is bemutat majd. A közelmúltban végzett felmérések minden reményre okot adhatnak a tekintetben, hogy a jelenleg hazánkban 99 százalékos lefedettséggel rendelkező Microsoft irodai alkalmazáscsomag nagy sikerre tarthat számot bármely nagyságú vállalati környezetben.

Egy - az American Institutes for Research által végzett - kutatás során a tesztfelhasználók a megadott feladatsorokat 20%-kal magasabb hatékonysággal és feleannyi idő alatt végezték el az Office XP-vel, mint az irodai kiszolgálócsomag korábbi verziójával, az Office 2000-rel.

Az új irodai alkalmazáscsomag megjelenését követően piacra kerülnek az Office XP-termékcsalád további tagjai, így a Microsoft Visio 2002, a Microsoft Publisher 2002, valamint a Microsoft FrontPage 2002 .