Megjelent a SYSmark 2004

A Business Applications Performance Corporation (BAPCo) tegnap hozzáférhetővé tette a számítógépek irodai és kreatív munka alatt várható teljesítményét mérő SYSmark tesztprogram legújabb változatát. A korábban kvázi-szabványként elfogadott, ám kiegyensúlyozatlansága és elfogultsága miatt a kritikák kereszttüzébe került sorozat új verziója az első, amelynek fejlesztésében az AMD is közreműködött.

A SYSmark 2004 elődjeihez hasonlóan két részből áll: az egyik során egy multimédiás tartalmakkal megtűzdelt honlapot készít a rendszer, a második részben pedig gyakran használt irodai alkalmazásokat futtat. A szervezet közleménye szerint az új SYSmarkban az alkalmazásokkal végrehajtott feladatok sorrendjét professzionális felhasználók segítségével állapították meg.

Az új változat Internet Content Creation tesztjében a következő alkalmazások szerepelnek: Adobe After Effects 5.5, Adobe Photoshop 7.01, Adobe Premiere 6.5, Discreet 3ds max 5.1, Macromedia Dreamweaver MX, Macromedia Flash MX, Microsoft Windows Media Encoder 9 Series, Network Associates McAfee VirusScan 7.0 és WinZip Computing WinZip 8.1. Az Office Productivity teszt alkalmazásai pedig a következők: Adobe Acrobat 5.0.5, Microsoft Access 2002, Excel 2002, Internet Explorer 6, Outlook 2002, PowerPoint 2002, Word 2002, Network Associates McAfee VirusScan 7.0, ScanSoft Dragon Naturally Speaking 6 és WinZip 8.1.

A BAPCo-t pártoló vállalatok éves tagdíjjal támogatják a tesztprogramokat fejlesztő céget, mely cserébe figyelembe veszi a tagok által javasolt módszertani elveket programjai újabb generációinak fejlesztésekor. A BAPCo tagjai között egyebek mellett megtalálható a Microsoft, az AMD, az Intel, a HP, a Dell és az IBM is. A SYSmark 2004 kereskedelmi termék, amelyet elsősorban PC-gyártóknak, elemzőknek és a szaksajtó képviselőinek szánnak, így ingyenes változata nincsen. A termék ára 399,95 dollár.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Előzmények