Megjelent a Microsoft Office 365

A Microsoft tegnap bejelentette a felhőalapú Office 365 bevezetését. A szolgáltatás – amely világszerte negyven országban érhető el, köztük Magyarországon is – tartalmazza a Microsoft Office programcsomagot, az Exchange Online levelező- és naptárszolgáltatást, a SharePoint Online csoportmunka-megoldást és a Lync Online kommunikációs platformot, melyek havidíjas konstrukcióban használhatók.

A szolgáltatást – melynek publikus bétatesztje tavaly áprilisban kezdődött – a tesztidőszak alatt több mint 200 000 szervezet próbálta ki. A Microsoft azt hangsúlyozza, hogy a felhőalapú Office 365 a nagyvállalati irodai alkalmazásokat a kisebb cégek számára is elérhetővé, megfizethetővé teszi. „Az Office 365 megjelenése nagy lehetőség a magyar vállalkozások számára is, mert gyakorlatilag nulla vagy nagyon alacsony kezdő beruházással, jól tervezhető havi díj mellett ugyanolyan csoportmunka-szolgáltatásokra tehetnek szert, mint a legnagyobb multinacionális vállalatok” – mondta Nagy Levente, a Microsoft Magyarország Office-üzletágának vezetője.

Steve Ballmer bemutatja a terméket (Fotó: Microsoft)
Steve Ballmer bemutatja a terméket (Fotó: Microsoft)

A cég közleménye szerint a kisvállalkozások bejelentkezést és regisztrációt követően 5,25 eurós havi díj ellenében hozzájuthatnak az Office Web Apps, az Exchange Online, a SharePoint Online és a Lync Online alkalmazásokhoz, valamint egy önálló honlaphoz akár már egy felhasználótól. A közepes és nagyobb méretű vállalatok számára kialakított Office 365 konstrukciókból több is van: például havi 1,79 eurós előfizetői díjért egy alap e-mail szolgáltatást kínáló licencváltozatot is lehet választani, de a nagyvállalati Office 365 keretein belül lehetőség van az eddig csak mennyiségi licenckonstrukcióban elérhető Microsoft Office Professional Plus havidíjas megvásárlására is. A felhasználónként havi 22,75 euróba kerülő Office 365 E3 csomaghoz a komplett asztali termék mellett a hét minden napján 24 órában működő telefonos ügyfélszolgálat is jár.

Az Office 365 csomagjai mától Magyarországon is elérhetők. Az érdeklődők a terméket 30 napig ingyenesen kipróbálhatják, ha „feliratkoznak” annak weboldalán vagy a Microsoft helyi partnereinél. A hazai piacon a kis- és középvállalatok számára a Microsoft Cloud Partnerek mellett két kiemelt viszonteladó vesz részt az Office 365 értékesítésében: a Central Europe On-Demand Zrt. a vállalkozások méretétől függetlenül kínálja a szolgáltatásokat jelenlegi és új ügyfeleinek, a UPC Magyarország Kft. kínálatában pedig az üzleti széles sávú internet-, telefon- és tévészolgáltatások mellett még ebben az évben megjelennek az Office 365 csomagok.

A Microsoft korábban azt közölte, hogy azok, akik a bétaprogramban részt vettek, automatikusan, migráció nélkül továbbvihetik az ott felhalmozott felhasználói adataikat a végleges szolgáltatásba.

Előzmények