Megváltozott a 4G bevezetés módja a Vodafone-nál

A Vodafone ügyfelei számára fontos információ, hogy az eddigi tarifaalapú 4G aktiválást a vállalat fokozatosan készülék alapúra állítja át. Azaz mostantól nem az számít, hogy milyen díjcsomagot használ az ügyfél, hanem hogy milyen készülékkel rendelkezik.

Vodafone 2G lefedettség
Vodafone 2G lefedettség [+]

A Vodafone már korábban jelezte, hogy vállalásainak megfelelően idén egyedül több 800 MHz-es bázisállomást épít, mint versenytársai együttvéve. Ebben szerepet játszik egyrészt az, hogy a Telekom és a Telenor közös hálózatot fejleszt, illetve másrészt az a nem elhanyagolható tény is, hogy a vörösöknek korábban nem voltak LTE bázisállomásai.

Vodafone 3G lefedettség
Vodafone 3G/HSPA lefedettség [+]

Olvasóinktól több olyan levelet is kaptunk, amiben a Vodafone arra kéri őket, ha SMS értesítést követő napon megszakad az adatkapcsolat, indítsák újra a telefonjukat. Ezt követően válik használhatóvá a 4G szolgáltatás.

Vodafone 4G lefedettség
Vodafone 4G lefedettség [+]

A felhasználóknak semmilyen egyéb teendőjük nincs, csak várni a szolgáltatótól a jelzést, hogy a következő napon áttérhetnek a leggyorsabb sebességet és jobb hangminőséget biztosító hálózat számukra is. Az aktuális és részletes lefedettségi térképet a Vodafone honlapján lehet ellenőrizni.

Azóta történt

Előzmények