A Meta szerint tombol a ChatGPT-s vírushullám

Figyelmeztet a Meta: egyre csak szaporodnak a ChatGPT-vel kapcsolatos vírusok, átverések.

A Meta szakemberei számos olyan kártevőt találtak, amelyekkel a rosszakarók igyekeznek kihasználni a ChatGPT körüli nagy felhajtást. Alapvetően át akarják verni a felhasználókat, hogy kártékony appokat és böngészős kiegészítőket töltsenek le.

A Meta azt mondja, a jelenleg a kriptocsalásokhoz hasonlít, március óta 10 malware-családot találtak több mint 1000 kártékony linkkel, és mindet ChatGPT-s eszközként reklámozták. Néha még működő szolgáltatást is kínáltak, a kártékony fájlokkal együtt persze.

Guy Rosen információbiztonsági vezető szerint a ChatGPT lett az új kriptopénz a bűnözők számára. Most még korai szakaszban jár a jelenség, a bűnözők a tevékenységük felgyorsítására és kiterjesztésére használják az eszközöket.

A Meta erre válaszul saját védelmet készít elő, amely számos visszaéléstől megóvná az embereket a generatív AI-val kapcsolatban. Erre valószínűleg szükség is lesz, hiszen az USA és az EU is komoly szabályozásokra készül, a szakemberek pedig az emberiségre leselkedő nagy veszélyeket emlegetik.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Meta

Azóta történt

Előzmények