250 év kutatását gyorsítja fel AI-alapon a Microsoft

Vegyszerekkel foglalkozó cégek és új anyagok kutatási munkáját segíti AI-alapon a Microsoft: 250 év fejlesztéseit 25 év alatt hoznák el.

Aki követte az elmúlt hónapok eseményeit, annak nyilvánvalóvá vált, hogy a Microsoft messze nem csak a ChatGPT-re épít, hanem azon túl, hogy minden létező szolgáltatásába AI-t épít, tömegszám kezd együttműködésekbe, hogy más cégeket kiszolgáljon egyedi rendszerekkel, fejlesztésekkel, AI-alapon.

Az egyik ilyen példa, hogy egy olyan AI-alapú rendszert mutattak be, amely a vegyszerekkel, vegyi anyagokkal foglalkozó cégek és az új anyagok kutatási munkáját segíti.

Az Azure Quantum Elements a hagyományos számítógépek, a kvantumszámítógépek és az AI különleges kombinációja, többek között bonyolult szimulációk elvégzésére, új anyagok virtuális felfedezésére használják.

A rendszer már most 6 hónapot gyorsított a legelső ügyfelek kutatásain. Teszteli a rendszert a BASF, az AkzoNovel, az AspenTech, a Johnson Matthey, az SCGC és a 1910 Genetics is.

Satya Nadella vezérigazgató szerint a céljuk az, hogy az iparág következő 250 évének fejlesztéseit mindössze 25 év alatt hozzák el. Ezért kifejezetten tudósoknak biztosítanak majd egy speciális verziót az AI-alapú, kódíró Copilotból is. A cég szerint mérföldkövet értek el a saját kvantumszámítógépük fejlesztése kapcsán is.

Azóta történt

Előzmények