Microsoft-kedvezmény a nonprofit szervezeteknek

A Microsoft Magyarország 2004 novemberétől kezdődően Oktatási Open licenc kedvezményt biztosít a nonprofit oktatási intézmények számára – közölte ma a társaság. A szoftvervállalat – mint közleményében fogalmaz – fontosnak tartja, hogy szoftvervásárlás esetén az oktatási intézmények mellett az oktatásfejlesztési célkitűzéseinek megfelelően tevékenykedő egyéb szervezetek is jogosultak legyenek oktatási kedvezményre. Hazánkban közel 70 000 nonprofit szervezet működik, és ezek jelentős hányada oktatási tevékenységgel foglalkozik.

Az Oktatási Open licenc kedvezményre jogosultak körének meghatározása a Microsoft regionálisan érvényben lévő szabályozása és a magyarországi közhasznú szervezetek törvényi besorolása alapján történik. Ezek szerint oktatási kedvezményre a Magyarországon kizárólagosan oktatási céllal működtetett intézmények jogosultak. A nonprofit oktatási szervezeteknek ezen felül közhasznú, illetve kiemelten közhasznú besorolással kell rendelkezniük a következő tevékenységi körök közül legalább egy alapján: tudományos tevékenység, kutatás; nevelés, oktatás, képességfejlesztés, ismeretterjesztés; munkaerőpiacon hátrányos helyzetű rétegek képzésének, foglalkoztatásának elősegítése és kapcsolódó szolgáltatások.

A kedvezményt bármely hivatalos Microsoft-viszonteladónál igénybe lehet venni, mely Oktatási Open kedvezménnyel értékesít termékeket.

Előzmények