Microsoft-szervizközpont Magyarországon

A Microsoft néhány napon belül szoftverszerzviz-központot hoz létre Magyarországon – jelentette az MTI. A hírről Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter számolt be Gyurcsány Ferenc miniszterelnök és Steve Ballmer Microsoft-vezér mai budapesti tárgyalását követően. A központ kezdetben 40, két-három éven belül pedig már 200-300 magyar szakembernek ad munkát. A szervizközpont a világ minden részéről beérkező szoftverhibákra dolgoz ki megoldásokat

A hírügynökség beszámolója szerint Kovács Kálmán közölte, hogy a tárgyaláson szó esett a Microsoft szerepvállalásáról a kormányzati informatikai rendszer fejlesztésében, illetve arról is, hogy hazánk milyen kompromisszumokkal képes elfogadni az EU parlamenti jóváhagyás előtt álló szoftverszabadalmi szabályozását.

Mint mondta: Magyarország speciális helyzetben van, mert rendkívül magas a kis- és középvállalkozások aránya, és amennyiben e vállalkozási formára is kiterjedne a szoftverszabadalmakkal kapcsolatos uniós szabályozás, akkor azok hátrányos helyzetbe kerülnének. Ezért a magyar kormány egy kiegészítő jegyzéket csatol az EU-bizottság döntéséhez, amely így kerül az az EU-parlament plenáris ülése elé.

A kormányzati megbeszélés után Ballmer a Microsoft Magyarország stratégiai partnereivel találkozott, ahol a meghívott vállalatok legfelsőbb vezetői számára bepillantást engedett a Microsoft stratégiájába, különös tekintettel a partnerstratégiára. Látogatása lezárásaként pedig a Microsoft Magyarország közép- és nagyvállalati ügyfelei számára rendezett eseményen tartott előadást, amelyen az ország gazdaságának teljes palettáját képviselő cégek döntéshozói vettek részt.

Azóta történt

Előzmények