Microsoft: Ballmer nem ígért Windows 8-as telefonokat

A Microsoft vezetője, Steve Ballmer a vállalat részvényeseinek tartott előadásában mondott egy olyan mondatot, mely alapján a világ kockáinak szíve erősen dobogni kezdett. Nem csoda, hiszen felsőfokú nyelvvizsgák és jó angoltudás ide vagy oda, ezt még mi sem tudjuk tökéletesen értelmezni: „We've got broad Windows initiatives driving Windows down to the phone with Windows 8.

Egy jó vezető ilyet nem csinál, mert ezt a mondatot bizony még az angol anyanyelvűek is félreértették, és azt hitték, hogy jönnek majd a Windows 8-cal szerelt telefonok. De a Microsoft reakciójából kiderült, hogy Ballmer igazából ezt mondta: „We've got broad Windows initiatives driving Windows down to the phone. With Windows 8, you'll...” Magyarán hiányzott egy pont a mondatból, ami egészen más értelmet adott a szövegnek, hiszen Windows alatt a vezető magára a brandre gondolt, nem pedig a hamarosan érkező Windows 8 operációs rendszerre.


Ez a hangfelvétel generált mindent. Tényleg félreérthetően hangsúlyozott.

A redmondi vállalat PR-csapata elmondta, hogy Ballmer csak arra gondolt, hogy a különféle eszközökön Windows névvel megjelenő operációs rendszerek „következetes felhasználói élményt” nyújtanak. Ha belegondolunk abba, hogy az okostelefonokon futó Windows Phone 7 operációs rendszerből átvett Metro UI kezelőfelület milyen kiválóan fog muzsikálni a Windows 8-cal szerelt táblagépeken, akkor az egész értelmet nyer. De nem volt könnyű idáig eljutni.

Azóta történt

Előzmények