Új arculatot és új funkciókat kapott a Bing

A hivatalos blogban jelentette be Lawrence Ripsher, a felhasználói élmény fejlesztéséért felelős menedzser, hogy a legújabb kihívásokra válaszolva jelentős mértékben átalakították a Bing kereső felületét, szerkezetét, illetve új funkciókat is hozzáadtak a szolgáltatáshoz. A bevezetőből az derül ki, hogy a Microsoftnál is a Google integrált szolgáltatásai lebegtek a fejlesztők szeme előtt, amikor a Binget a korábban meghirdetett „One Microsoft” nagy koncepcióhoz igyekeztek hozzáigazítani. Ripsher röviden így foglalta össze a dizájnváltás céljait: a Bing folyamatosa hasznosabb, emberibb, szebb legyen, melyek közül a mostani változtatások elsősorban a szebb megjelenést tartották szem előtt.

A felhasználó már a kezdőoldalon észreveheti a váltást, mivel új logóval, új, de a korábbihoz hasonlóan egyszerű felülettel találkozik, ahol azonban az összes grafikai elem megújult.

Bing

Fontos változás, hogy két tavaly bevezetett funkciót (Snapshot, Sidebar) egyesítettek. A Snapshot a keresési adatbázis, a Sidebar a közösségi oldalak információ alapján kínál fel adatokat az adott keresőkifejezéssel kapcsolatban.

Bing

A Google mintáját követi (és némiképp ki is bővíti) a Page Zero funkció, ami azt jelenti, hogy a keresőkifejezés begépelésekor a motor javaslatokat tesz automatikus kiegészítéssel. Ez ugyan nem újdonság, de a Microsoft megoldása bővebb ennél, ugyanis a „nulladik oldalon”, a legördülő sávban egyéb információk is megjelennek. Különösen érdekesnek tűnik az egyértelműsítő funkció: egy gyakori névnél jobbra megjelennek képek stb., hogy Kovács István esetében vajon melyikre gondoltunk. Ezt a technológiát használják akkor is, amikor nagyobb portáloknál a jobb oldalon az oldal „mélyére” látunk, vagyis közvetlenül klikkelhetünk egy rovatra, egy szolgáltatásra – a Google keresője is tudja ezt, de ők a találati listában jelenítik meg, nem gépelés közben.

Bing

Az egyértelműsítést és a hatékonyságot szolgálja a „Pole Position” funkció is, ahol az oldal egy területén a keresőkifejezéssel az eddigi keresések alapján legszorosabb kapcsolatban álló találatokat ajánlják a felhasználónak.

Az átalakítás része az is, hogy a PC-k mellett az egyéb eszközökre is kidolgozták az új felületet.

Előzmények