Számos biztonsági javítás érkezett az Internet Explorerhez

Érdemes letölteni a Microsoft által tegnap kiadott biztonsági javításokat, a cég ugyanis ebben a hónapban is számos lyukat foltozott be az Internet Exploreren, a Windowson és az Office-on.

Az Internet Explorer frissítését a Microsoft kritikusnak jelölte meg, és 19 hibát javít az IE gyakorlatilag összes használatban megtalálható (6-10) verziójában. A legsúlyosabb hibákat akár kártékony kód távoli futtatására is ki lehet használni, és a támadó az éppen aktuális felhasználóéval megegyező jogosultságokat szerezhet a gépen.

A többi javítás „csak” fontos besorolást kapott, melyek közül az Office-hoz érkező a fenti Explorer hibához hasonlóan egy olyan hibát küszöböl ki, melynek kihasználásával egy támadó adott szintű jogosultságokat szerezhet a sérülékeny gépen. A hibát a Microsoft azért nem minősítette kritikusnak, mert a kihasználásához a felhasználót rá kell venni egy bizonyos fájl megnyitására.

A javítások részletes leírása itt található.

Azóta történt

Előzmények

  • Hivatalos: ilyen lesz a Windows 8.1

    A Microsoft tegnap véget vetett a találgatásoknak, és úgy döntött, megmutatja, mire számíthatunk az év végén megjelenő 8.1-es nagy frissítésben.