Új üzletágvezető a Microsoft Magyarországnál


Hajagos Péter

A cég tegnap közleményben tudatta, hogy Hajagos Pétert bízták meg a Microsoft Magyarország Nagyvállalati Szolgáltatások üzletágának vezetésével. A 2000-ben az alkalmazásfejlesztési terület vezetőjeként a Microsoft hazai csapatához csatlakozó szakember azok közé tartozik, akik „a hazai leányvállalat tudatos és folyamatos tehetséggondozásának eredményeként léphettek előre”. Korábban már több fontos beosztást töltött be, az elmúlt 10 évben meghatározó szerepe volt a magyarországi szolgáltatási ágazat sikereiben.

Az új vezető 2005-ig az üzletfejlesztési és tanácsadási menedzsment területeken segítette az alkalmazásfejlesztési projektek tető alá hozását és sikeres lebonyolítását. 2004-2007 között a Nagyvállalati Szolgáltatások fejlesztői csapatának irányítása mellett az üzletág tervezési és erőforrás-menedzsment területeinek vezetőjeként dolgozott – 2007-től már a teljes tanácsadási csapat vezetésével bízták meg. Nevéhez fűződik többek között az ország első, a közigazgatási és banki szegmensben bevezetett egyedi üzleti alkalmazásainak megvalósítása, a Start@Microsoft utánpótlás-képzési program lebonyolítása, a szolgáltatási üzletágra vonatkozó ISO-minősítés bevezetése, a központosított közbeszerzési keretszerződés rendszeres megújítása, valamint az Alvállalkozói Minősítési Program bevezetése.

Hajagos Péter 1993-ban végzett a Kandó Kálmán Főiskola szoftvertechnológia ágazatán, ezt követően 1996-ban a Pénzügyi és Számviteli Főiskola pénzügy szakát is elvégezte.

Azóta történt

Előzmények