Új biztonsági eszközök az Office 365-ben

A legfontosabb újítás e hónapban érkezik, és kiterjeszti a linkellenőrzést az Outlook mellett az irodai szoftverekre is.

A Microsoft Office 365 fejlesztőcsapata a hivatalos blogon jelentette be, hogy áprilisban Office 365 ProPlus előfizetőivé elérhetővé tesznek egy fejlett biztonsági eszközt, az Advanced Threat Protection Safe Links nevűt, melynek feladata, hogy megóvja a felhasználókat attól, hogy akaratlanul is rákattintsanak egy olyan linkre, mely mögött egy kártékony kód rejtőzhet – ez a megoldás a Word, az Excel és PowerPoint programokban egyaránt működik.

A megoldás már nem új, korábban a Microsoft integrálta ezt az Outlook levelezőkliens asztali, webes és mobilos verziójába is. Működése a felszínen igen egyszerű: ha a felhasználó bekapcsolja ezt a védelmet, akkor a rendszer által gyanúsnak ítélt linkre való kattintáskor figyelmeztető üzenetet kap. Nincs szó blokkolásról, a felhasználók figyelmen kívül hagyhatják a figyelmeztetést, és engedélyezhetik az oldal betöltését. Ez az eszköz, csakúgy, mint az Outlookban, segíti a rendszergazdákat, hogy a védelmi figyelmeztetés után letiltsák az adott oldal elérését az ellenőrzésük alatt géppark felhasználói számára – írják a fejlesztők a blogbejegyzésben.

A szakemberek azt is bejelentették, hogy elérhetővé tették az Office 365 Threat Intelligence eszközcsomagot – mely több lehetőséget is biztosít a fenyegetések figyelésére, elemzésére, kezelésére –, illetve új jelentéskészítő felületet kapott az Office 365 Advanced Threat Protection (ATP), valamint elérhetővé vált az Office 365 Advanced Data Governance adatelemző és -minősítő eszköz is.

Előzmények