A Microsoft bemutatta az Office és a Microsoft 365 tervezett felületét

Az átalakítás motivációi: egyszerűség, rugalmasság, hatékonyság.

Bejegyzésében Jon Friedman, a vállalat tervezési és kutatási vezetője mutatta be, hogy a jelenlegi állás szerint milyen új felhasználói felületet kapnának hamarosan az Office, illetve Microsoft 365 alkalmazások, mind desktopon, mind mobilon. A tervezett változtatások közül egyeseket „egy vagy két éven belül” be is fognak vezetni, míg akadnak olyanok is, melyek még csak koncepció szintjén léteznek, még kísérleteznek velük.

Az elmúlt években a vállalat már egyszerűsítette az Office szalagját, bevezették a sötét módot, illetve megjelent a Fluent Design rendszer – de most még további lépésekre készülnek. Így még egyszerűbb, dinamikus, flexibilis, rugalmas szalagot terveznek, mely az adott kontextusban releváns utasításokat jeleníti meg, vagyis a helytakarékosság mellett arra törekednek, hogy a nem szükséges, egy adott feladatnál feleslegesen látható utasítások ne zavarják a felhasználót. Még dolgoznak rajta, de olyan megoldást szeretnének, mely bármely eszközön hatékonyan és problémamentesen működik.

Microsoft
[+]

A vezető azt is leírja, hogy az egyszerűsítések során nagyban támaszkodnak a mesterséges intelligencia biztosította lehetőségekre, hogy olyan környezet jöjjön létre, ahol a lehető legkevesebb felesleges elemmel találkozik a felhasználó.

Azóta történt

Előzmények