Újabb rekordot döntött a Windows 7

Windows 7 boxshotA kiadása óta eltelt 21 hónapban több mint 400 millió licencet adott el a Windows 7-hez a Microsoft – jelentette be tegnap Steve Ballmer vezérigazgató a cég globális partnertalálkozóján. Ezzel az operációs rendszer változatlanul csúcstartó nemcsak a Windowsok között, hanem általában a kategóriájában is: másodpercenként 7 darabot vásárolnak belőle. A vállalat korábbi legnépszerűbb terméke, a Windows XP a 400 milliós értékesített darabszámot nagyjából 4 év és három hónap alatt abszolválta.

Az operációs rendszerek globális piacát – a Net Applications adatai szerint – változatlanul e közel tíz évvel ezelőtt megjelent Windows vezeti, részesedése még mindig valamivel 50 százalék felett van. A Windows 7 folyamatosan kapaszkodik felfelé és morzsolja mind az amúgy is népszerűtlen Vista (9,52%), mind az XP piacrészét: jelenleg az operációsrendszer-torta jó negyede (27,13%) az övé.

A Gemius SA internetes statisztikája szerint a globális átlagnál a Windows 7 enyhén (29,52%), a Windows XP pedig jóval magasabb (62,64%) részesedéssel rendelkezik Magyarországon. Érdekes adat, hogy a hazai internetezők körében a Vista elterjedtsége mindig is messze elmaradt a világátlagtól: jelenleg mindössze 4,87 százalékon áll.

Ballmer a konferencián azt is bejelentette, hogy a jó egy évvel ezelőtt kiadott Office 2010 irodai csomag eladott licenceinek száma átlépte a 100 milliót. A vezérigazgató hozzátette, hogy az elmúlt két hétben több mint 50 ezer vállalat jelentkezett az Office 365 próbaidőszakára.

Azóta történt

Előzmények