Alig hoz változást a Windows 7 javítócsomagja

A Microsoft hivatalos blogjában Brandon LeBlanc néhány informáiót közölt az egyelőre még meg nem határozott időpontban érkező Windows-javítócsomagokról, a Windows 7 SP1-ről, illetve a Windows Server 2008 R2 SP1-ről.

A tájékoztató szerint a Windows Server 2008 R2 két új virtualizációs eszközt kap a javítócsomagban: a RemoteFX-et és a Dynamic Memoryt.

A Win 7 SP1 elsősorban „apró frissítéseket” tartalmaz, ezek egy része a Windows Update-en már letölthetővé tett javítások, új eszközökre nem igazán kell számítani; LeBlanc csak egyet említ meg: a távoli hozzáférés (Remote Desktop) frissített változatát, melyet úgy alakítottak ki, hogy Windows Server 2008 R2 javítócsomagjában megjelenő új platformmal, a RemoteFX-szel képes legyen együttműködni.

LeBlanc azt javasolja az operációs rendszer váltását eddig halasztó felhasználóknak, hogy ne várjanak a javítócsomagokra, mivel a Windows 7 már most is kiváló minőségű, megbízható.

A cég arról még nem kíván nyilatkozni, hogy a tesztváltozatok, illetve a végleges frissítések mikor lesznek elérhetőek. Ahogy az IT café is beszámolt már róla, a megbízható kiszivárogtatásairól ismert TechARP szerint 2010 negyedik negyedévében várható a végleges verziók megjelenése.

Azóta történt

Előzmények