Sürgeti az XP-k leváltását a Microsoft

Még két hónap addig, amikor megszűnik a Windows XP támogatottsága, és Microsoft – az ilyen esetekben szokásos módon – folytatja kampányát, melynek célja, hogy felhasználóik minél hamarabb váltsanak át egy frissebb termékre.

E kampány legújabb eseménye, hogy Brandon LeBlanc, a Windows üzletág kommunikációs menedzsere blogjában rövid bejegyzésben sürgeti a frissítést, illetve érvel és tájékoztat.

LeBlanc felhívja a figyelmet a Microsoft tájékoztató oldalára, ahol érthetően magyarázzák el, hogy mit is jelent a támogatás április 8-i megszűnése. (Pl. az XP kikerül az automatikus frissítési körből, illetve a cég saját vírusvédelmi szoftvere, a Security Essentials ezek után már nem lesz telepíthető az XP-kre.) A régi szoftverhez ragaszkodó magán- és vállalati felhasználók nyomására egyébként a Microsoft még a jövő év közepéig biztosítja a malware elleni védelmet.

A dedikált oldalon lévő információkat a bejegyzésben is összefoglalja a szakember: először is a Windows 8.1-re történő frissítést ajánlják (feltéve, ha az adott számítógép nem túl régi, így hardvere alkalmas erre). LeBlanc kiemeli, hogy a frissítés teljes adatvesztéssel jár, ezért elengedhetetlen biztonsági mentés készítése az upgrade előtt. (Azt természetesen érdemes megjegyezni, hogy a 8.1 csak azok számára ingyenes, akik a 8-asról frissítenek, a régebbi verziók esetében fizetni kell a szoftverért.)

A másik obligát javaslat természetesen az, hogy a legegyszerűbb egy új géppel együtt beszerezni a Windows 8.1-et.

Azóta történt

  • „A Windows 8 egy katasztrófa”

    Paul Thurrott, a világ talán legismertebb Microsoft-bloggere a közelgő Windows 8.1 Update 1 frissítés kapcsán fakadt ki, hosszan ostorozva azt a hozzáállást és stratégiát, ami a Windowst mostani helyzetébe juttatta.

  • Nem maradnak védtelenül az ATM-eken futó XP-k

    A beágyazott operációs rendszerrel működő automatákon nem kell azonnal 8.1-re váltani, még évekig élvezhetjük a terméktámogatás előnyeit.

  • Ingyenes vagy olcsó Windows 8.1 jöhet

    A Windows 8.1 with Bing az eddig kiszivárgott információk szerint a Microsoft kísérlete egy ingyenes, vagy nagyon olcsó Windows-verzió kiadására.

  • Továbbra sem hajlandó kihalni az XP, sőt

    Bár a Microsoft mindent megtesz a 2001-ben megjelent operációs rendszer lecseréléséért, egy kicsivel megint többen használják. A támogatás néhány héten belül megszűnik.

Előzmények

  • Egy évvel tovább biztosítja a Windows XP védelmét a Microsoft

    A hosszú és sikeres karriert befutott operációs rendszer támogatását a Microsoft néhány hónap múlva megszünteti, de a rosszindulatú programok elleni védelmet 2015 nyaráig biztosítani fogja.

  • Megjelent a Windows 8.1

    A Windows 8 tulajdonosok mától tölthetik le a régóta várt és újításokban bővelkedő ingyenes frissítést. Visszatért a Start gomb, és már indításkor is kikerülhető a csempés kezdőképernyő. A dobozos és előtelepített változat október 18-tól lesz elérhető.