Egy hét múlva indul a Microsoft Sky?

Michael Arrington tegnap a TechCrunchon Microsofthoz közeli forrásra hivatkozva arról számolt be, hogy a vállalat február 27-én (amikor is showműsor keretében mutatják majd be hivatalosan is többek között a Windows Server 2008-at, a Visual Studio 2008-at és az SQL Server 2008-at) a kaliforniai Monterey-ben rendezett TED (Technology, Entertainment and Design – Technológia, szórakoztatás és dizájn) konferencián bemutatja a WorldWide Telescope nevű alkalmazást.

Az információk szerint a szolgáltatás használatát biztosító program a Windowst futtató PC-kre lesz letölthető, és segítségével a csillagos ég tanulmányozható – akárcsak a nagy vetélytárs szoftverével, a tavaly augusztusban indult Google Sky-jal. Az égboltot megjelenítő alkalmazás adatbázisát a Hubble teleszkóp mellett a világ legnagyobb távcsöveivel készült képek adják, s valószínűleg infravörös, valamint további más nézetek is rendelkezésre állnak majd.

Michael Arrington úgy véli, arról a projektről lehet szó, amely a Microsoftnál dolgozó Curtis Wong és Jonathan Fay korábbi munkájára épült, bár a TechCrunch munkatársa arról nem tesz említést, hogy a Microsoft egyik vezető munkatársa, a tavaly eltűnt Jim Gray (a Virtual Earth egyik fejlesztője) a Johns Hopkins Egyetem csillagász kutatójával, Alex Szalayval (Szalay Sándor régebben) együtt dolgozta ki a WorldWide Telescope tudományos alapjait, s ezt a Microsoft honlapján a szakemberek publikálták is.

Arrington a szóbeli közlésre alapozva azt állítja, hogy a Microsoft szolgáltatása mind a Google Sky-t, mind nyílt forráskódú Stellariumot verni fogja minőségben.

Még egy hét, és kiderül, hogy mennyi igaz mindebből.

Azóta történt

Előzmények