Minden új Chromebookon futnak majd az androidos appok

A Google hatvannál is több korábbi modell támogatását ígéri, illetve azt, hogy a 2017-től megjelenő készülékek kivétel nélkül megbirkóznak majd a feladattal.

Az idei évtől kezdődően minden új Chromebook támogatni fogja az Android alkalmazások használatát, tette egyértelművé terveit a Google a Chrome OS támogatási oldalán. Hogy egy készülék megkapja-e a támogatást, elsősorban a processzor és a GPU típusától, illetve a már megírt driverektől függ.

A vállalat tavaly májusban jelentette be, hogy a Play áruház, illetve az Android alkalmazások a Chrome OS alapú laptopokon is futni fognak. Eddig a Google Chromebook Pixel 2 (2015) mellett csak az Asus Chromebook Flip és az Acer Chromebook R11 kapta meg a lehetőséget.

A Google nyilvánosságra hozta azoknak a korábbi modelleknek a listáját, melyek a közeljövőben szintén megbirkóznak majd a mobilos appok futtatásával. Ebben 64 készülék szerepel, olyan nagy gyártók termékeivel, mint az Acer, az Asus, a Dell, a HP, a Lenovo, Samsung vagy a Toshiba, illetve emellett számos kevésbé ismert cég eszközeire is érkezik majd a frissítés.

 

Azóta történt

Előzmények

  • Meghalt a Nexus, éljen a Pixel!

    Új névvel és divatmajmoló formával kaphatók az idei Google mobilok. De hogy jutottunk el a Nexus 4 piacrengető árazásától a több százezres Pixelekig, és mi jár a mesterséges intelligencia fejében?

  • Android Nougat rendszerbemutató

    Kivesézzük a legújabb zöld robotos verzió minden csínját-bínját, beleértve az osztott képernyős elrendezést, az újfajta értesítéseket és a fájlszintű titkosítást.