Mindennapi perverz rendszerüzeneteink

Együtt élünk velük, akárcsak az autónk műszerfalán minden indításkor felvillanó "check engine" jelzéssel, vagy épp a közlekedési táblák felirataival. Az idők során alattomos módon bemásztak fejünkbe, ezért már szinte úgy fújjuk őket mint Király Linda, a himnuszt. Jellemzően a legváratlanabb pillanatokban tolakodnak képünkbe, és törik meg a kemény munka közbeni hosszas koncentrációnkat, vagy épp a felhőtlen szórakozásunk legédesebb örömét.


[+]

A sokunk számára roppant mód unalmassá vált, olykor kvázi megmagyarázhatatlan üzenetek egy csokrát gondolja újra Gschwendtner Zsófia, aki TEXT perversion elnevezésű projektjében jól ismert szövegeket ültet át rendhagyó képi kontextusokba.


Amíg van frissítés, addig minden szép és jó [+]

A végeredményből fakadó asszociációban egy új jelentés is húzódik, melynek felismerésével megváltozhat az üzenetekhez való viszonyunk.


[+]

Amennyiben néhány pillanat erejéig képesek vagyunk félretenni megkockult, racionális szemléletmódunkat, úgy átélhetjük az ironikus perverziót. Például ki ne mászott volna már át bad gateway-en, de szinte az is biztos, hogy a legtöbbünk már alkalmazott radikális eszközöket számítógépének gyorsabb leállítása érdekében. Az pedig vitán felül áll, hogy a közelgő nyár miatt rendszerünknek egyre több frissítésre lesz szüksége.


Az óperenciás rendszeren is túl... [+]

Az újabbnál újabb humoros alkotások feltűnésére a TEXT perversion Facebook, illetve tumblr oldalán számíthatunk.


[+]

...és nektek mi a "kedvenc" (hiba)üzenetetek?