Mobil Linux disztribúció

Linus Torvalds & Co.

azt tervezi, hogy hamarosan kiadja nyílt-forráskódú, mobil Linux disztribúcióját. A Transmeta Corp. Mobile Linux megteremtésében elévülhetetlen érdemei vannak Torvaldsnak, a Linux operációs rendszer atyjának. Dan Quinlan, a Transmeta egy mérnöke csütörtökön, a LinuxWorld konferencián bejelentette, hogy hamarosan elérhetővé teszik az új rendszert. A Mobile Linux főként az olyan OEM-eket célozza meg, amelyek termékei nélkülözik a merevlemezt, ilyenek például a hordozható internetes eszközök.

Az elmúlt év alatt a Transmeta mérnökei újraírták a Mobile Linux filerendszerét, felruházták más filerendszerek előnyös tulajdonságaival, például jobb könyvtárstruktúrát és hibaellenőrzést valósítottak meg. Megpróbálták megkönnyíteni a rendszer továbbfejlesztésével járó gondokat azzal, hogy a telepítési eljárást modulokra bontották. A fejlesztők gondoltak a szórakoztatásra is, ezért MP3 lejátszást is biztosítanak.

A Mobile Linux a Santa Clara székhelyű cég Transmeta Crusoe processzorára lett optimalizálva. Ez megnyilvánul mind a device driver támogatásban, mind az energiatakarékossági funkciók támogatásában, a rendszer együttműködik a vállalat LongRun fogyasztást felügyelő technológiájával. A fejlesztéseket elsősorban a Transmeta Reference Architecture platformon végezték.

Azóta történt

  • HB2LINUX!

    10 év nagy idő, így is, úgy is, mindenképp..