Mobilkonferencia 2.0: keresztplatformos fejlesztés mobilra

Elég egy jó ötlet, hogy alkalmazásunkkal letaroljuk az egész mobilpiacot – vagy mégsem? Melyik platformra készítsük el alkalmazásunkat? A sok platform mind-mind külön nyelvet beszél. Válasszunk egyet? Kettőt? Vagy mindet?

A mobilos fejlesztés meglehetősen széttagolt, mind az alkalmazások fejlesztőeszközeit nézve, mind az adott platformokon belül járva. Vannak azonban keresztplatformos eszközök amelyek kiküszöbölik a problémákat. Részben.

Bár a Szent Grált még sehol nem találták meg, de manapság mégis nagyon sok megoldás van a keresztplatformos támogatás létrehozására. Kipróbálni ezeket egyesével – rengeteg idő. Ehelyett összegyűjtöttük a legjobb szakembereket, hogy ők számoljanak be tapasztalataikról. Mindez egy ingyenes, egynapos konferencia keretein belül.

Óbudai Egyetem: Mobilkonferencia
[+]

A nap elején Mobilarena két rezidens szakírója, Bodnár Csaba és Kindler András tekinti át a ma elérhető platformokat és a fejlesztési lehetőségeket. Folytatásként pedig Szalai Kálmán és Karóczkai Krisztián áttekintik, hogy a manapság igen csak sokat fejlődött web – WebApp – miképpen ad választ ezekre a kérdésekre. A Mozillától érkező Piotr Zalewa elmeséli, hogy az Apache által dédelgetett Cordova milyen megoldási utat kínál a fejlesztők számára.

A budapest.mobile közösség oszlopos tagja, Moldován Eduárd,a Nativescripttel szerzett tapasztalatairól számol be. Auth Gábor, a JavaForum házigazdája pedig a Java irányából közelíti meg a témát. Farkas Bálint, a Microsoft Xamarin eszközével ismerteti meg a hallgatóságot. A rendezvény végén kapcsoljuk Bor Gergelyt, aki a McGarry Internetnél dolgozik (Dublin), hogy elmondhassa: miért gyengék a nyílt forráskódú keresztplatformos környezetek, és miért létkérdés mégis hogy erre is fejlesszünk.

Az esemény időpontja: 2015. április 11., szombat, javasolt érkezés: 9:40. A rendezvény támogatója és szakmai partnere az Óbudai Egyetem.

A helyszín: Óbudai Egyetem, 1034 Budapest, Bécsi út 96/B

A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a következő címen lehet: https://mobilkonf2.eventbrite.com/. Az esemény Facebook eseménye itt található: https://www.facebook.com/events/869957303047211/.

Azóta történt

  • Tanulj, fejlessz, fordíts tavasszal!

    Ingyenes lehetőségek a keresztplatformos mobilfejlesztés, a szabad szoftverek világának és a szoftverek fordításának megismerése. Pezsgő tavaszi programok mindenki számára.

Előzmények