Mobilrádiót indít a Vodafone és a Sony

Mobilrádiós szolgáltatás indításáról döntött a brit Vodafone Group Plc és a Sonyhoz tartozó Sony NetServices. A Vodafone Radio DJ névre keresztelt szolgáltatás révén az előfizetők személyre szabott rádiós műsorhoz férhetnek hozzá harmadik generációs (3G) mobiltelefonjuk, illetve személyi számítógépük segítségével. (Az előfizetők egy gomb megnyomásával jelezhetik, hogy tetszik vagy nem tetszik nekik az adott dal, és ezzel saját ízlésükhöz idomíthatják a rendszert.) A bevétel szempontjából piacvezető Vodafone ezzel a világ legnagyobb zeneszolgáltatójává kíván válni, és az új szolgáltatástól forgalmának további bővülésére is számít. Szakértők szerint a bevételnövekedésre szükségese is van a 3G-rendszerek kiépítésébe dollármilliárdokat ölő telekommunikációs vállalatoknak, a verseny éleződésével ugyanis a hívásdíjak jelentősen csökkentek az utóbbi időben. A szolgáltatást hat európai országban – az Egyesült Királyságban, Franciaországban, Németországban, Olaszországban, Portugáliában és Spanyolországban – indítja el első körben a Vodafone.

Azóta történt

  • Del(l)előn áll a Vodafone 3G-je

    A két cég együttműködéséből olyan notebookok születhetnek, amelyek integráltan nyújtják a széles sávú vezeték nélküli kapcsolatot.

  • Lassul a Vodafone

    Az idei évben gyengül a nyereségráta, és csökken a forgalom növekedési üteme. Az ez évi mérleget óriási értékcsökkenési leírás rontja.

Előzmények