Mobiltelefonokra is elkészült a NOD32

A windowsos okostelefonok védelmében is lát üzleti lehetőséget a NOD32-t fejlesztő ESET, amely piacra dobta mobilokon futó vírusirtóját, a Mobile Antivirust. Az itthon december első napján megjelenő program a cég vállalati ügyfelei számára ingyenesen vagy jelentős kedvezménnyel lesz elérhető.

A Windows Mobile platformon működő szoftver heurisztikus motorral és SMS-spam szűrővel rendelkezik, keres a tömörített cabinet állományokban, és lehetőséget ad a vírusadatbázis automatikus vagy kézi indítású frissítésére. A gyártó közleménye szerint a frissítési fájlok mérete kicsi, ezért a program naprakészen tartása nem generál nagy adatforgalmat a mobilhálózaton.

A Mobile Antivirus fejlesztése során olyan szempontokat is figyelembe kellett venni, melyek nem merülnek fel az asztali számítógépeken és laptopokon használt vírusirtóknál. Korlátot jelentett az okostelefonok limitált memóriája, az eltérő akkumulátorfajták kapacitása és a különböző sávszélességek létezése. „A számos kihívás ellenére sikerült egy olyan szoftvert létrehozni, amely a telefon teljesítményének befolyásolása nélkül képes teljes körű védelmet biztosítani” – magyarázta Csiszér Béla, az ESET NOD32 magyarországi forgalmazásáért felelős Sicontact Kft. ügyvezetője.

A mobiltelefonokra készített védelemhez az ESET Smart Security Business Edition licenctulajdonosok ingyenesen, az ESET NOD32 Antivirus Business Edition licenctulajdonosok pedig 50 százalék kedvezménnyel juthatnak hozzá – közölte a cég.

Azóta történt

Előzmények