Letölthető a Firefox 4.0 első bétája

A Mozilla tegnap elérhetővé tette a Firefox böngésző következő verziójának első tesztváltozatát, a Firefox 4.0 első bétáját.

Firefox 4

Az, hogy gyorsulást ígérnek a fejlesztők, már nem számít meglepőnek (különösen akkor, amikor a konkurensek is ezt tartják egyik fő céljuknak), de a korábban már bejelentett változtatásokhoz képest két újdonság található az áttervezett felhasználói felületet hozó tesztváltozatban. Az egyik az, hogy a fülek alapértelmezésben a felület tetején jelennek meg (mint az Operánál és a Chrome-nál) – ez most még csak a windowsos verziónál van így, a maces és linuxos programba a következő bétákban alkalmazzák majd ezt a megoldást. Új eszköz a leggyakrabban használt utasításokat tartalmazó legördülő menüt előhívó Firefox gomb megjelenése a bal felső sarokban (mint az Operánál), ez jelenleg szintén csak a windowsos változatban található meg. Emellett megjelent egy beépített Feedback gomb a keresődoboz mellett, amely a Mozillához eljuttatni kívánt visszajelzések elküldésére szolgál.

A kiadás főbb jellemzőit már korábban ismertették: a WebM videoformátum támogatása, a webes szabványok (pl. CSS 3, Canvas, Web Sockets) kibővített támogatása, jobb minőségű oldalmegjelenítés, a helytelenül működő pluginek miatt bekövetkező összeomlás elleni védelem, új szervező az add-onokhoz.

Azóta történt

Előzmények