Hivatalosan is megjelent a Firefox 8

Habár az ftp-szerverekről már napok óta letölthető, hivatalosan csak tegnap óta érhető el a Firefox böngésző 8.0-s verziója.

Amint a felgyorsított kiadási ritmusból következik, az egyes főverziók már nem tartalmaznak annyi újdonságot, mint korábban, és így van ez most is. Amit érdemes kiemelni, mivel sokakat zavart korábban: mostantól a harmadik fél által készített alkalmazások (például az AVG vagy a Skype, eszköztárak stb.) nem épülnek bele automatikusan a böngészőbe beleegyezés nélkül, vagyis felhasználói engedély kell a telepítéshez. Amikor valaki frissít a korábbi változatról, akkor a program minden egyes ilyen beépülőre rákérdez egy listában, a kevésbé gyakorlottak számára esetleg csak most derül ki, hogy hány olyan program lassítja böngészőjüket, melyek települését nem is engedélyezte.

A másik komolyabbnak nevezehető változás szintén a működés gyorsítását szolgálja, és főként azokat érinti, akik egyszerre sok (10-30) fülön futtatnak tartalmat. Az ilyen felhasználók beállíthatják, hogy a legutóbb használt fülekkel induljon a böngésző, ám ez azok számától és tartalmától függően jelentősen lelassítja a programot, amíg minden be nem töltődik. Erre kínál megoldást egy új opció, amelyben megadhatjuk, hogy a Firefox mentse ugyan el a meglátogatott weboldalak címeit, a füleket, de csak akkor töltse be őket, ha kiválasztjuk őket.

A többi változtatás a szokásos: apró átalakítások (pl. közvetlen Twitter-elérhetőség a keresődoboz felett stb.), illetve hibajavítások.

A Firefox letölthető a Mozilla weboldaláról Windowsra, Linuxra, Mac OS X-re.

Azóta történt

Előzmények