Elindult a Mozilla új Firefox-fejlesztési csatornája, az Aurora

A Mozilla fejlesztői tegnap a hivatalos blogban jelentették be, hogy a fejlesztési koncepció átalakítása jegyében a jövőben az érdeklődők eggyel több csatornán át férhetnek hozzá a Firefox böngésző adott verziójához.

Eddig a Google mintájára három fázist lehetett elkülöníteni: a Nightly volt az előzetes, a korai fejlesztési szakaszban lévő koncepciót érhettük itt el, a második fázis volt a Beta, ahonnan a már a nagy nyilvánosságnak is szánt tesztváltozatok voltak elérhetőek, illetve az utolsó változat a Final, ami a kész, stabil verziókat jelölte. Ez a rendszer most már négyeleművé vált az Aurora megjelenésével. Ez a változat a Nightly és a Beta közé épül be: már nem annyira kezdetleges, inkább csak koncepcionális, mint az előző, de még nem is igazán alkalmas a nagy tömegű tesztelésre, mint a béta-verzió.

Firefox

A Mozilla fejlesztői azt szeretnék ezzel a lépéssel elérni, hogy az érdeklődő felhasználók hamarabb megismerhessék az új változatok innovációit, új eszközeit, lehetőségeit. Ugyanakkor arra is felhívják a figyelmet, hogy az Aurora mindenképp erősen fejlesztési változat, senki ne várja el tőle még a béta stabilitását sem.

Firefox

Azóta történt

Előzmények