Hat hét alatt egymillió forint egy weboldallal

Tasnádi Ádám (22) kreatív módon, a Föld területeinek online értékesítése révén 1 millió forintot gyűjtött össze hat hét alatt. Ádám barátaival a nyári brazíliai labdarúgó világbajnokságra igyekszik, ahol – a virtuális megjelenítésen felül – helyszíni tudósításaik és blogolásuk során minél színesebb módon tüntetik fel támogatóikat, teljesítik az általuk megszabott feladatokat, küldetéseket. Tehát szponzoraik írják a sztorijukat. Projektjükkel világhírnévre törnek.

A 2013-ban indult, többnyelvű, My Road To Brasil névre keresztelt projekt az elmúlt hetekben forrt ki teljesen, igazán eredményessé pedig egy magyar nagyvállalatnak köszönhetően vált. Bár a projekt első országait barátok, ismerősök és kisvállalkozások vették meg, a csapat nagy hangsúlyt fektet arra, hogy ismert személyeket és cégeket is összegyűjtsön honlapján.

A honlapjukon a világot 754 részre osztották fel, az itt található területeket már néhány dollártól kezdve meg lehet vásárolni. Ezek a felületek – amelyeken tulajdonosuk megadhatja elérhetőségét, adatait, reklámtevékenységének célját, valamint a feladatot, amit a csapattagokkal a helyszínen szeretne végrehajtatni – hirdetőtáblaként funkcionálnak.

Ádámék emellett szociálisan érzékenyek: munkájuk része – támogatóik feltüntetése mellett – a brazíliai jótékonykodás, és céljuk egy magyar hátrányos helyzetű fiatal kiutaztatása is.

Az eredeti cél, Ádám utazásának ára már megvan, azonban a kiutazásnál csapatban gondolkodik a projektgazda. Amennyiben sikerül összegyűjteni az újonnan kitűzött cél alsó határát, 6-10 millió forintot, az egyetemisták összesen 6 fővel dolgoznának a kinti tudósítások alatt: az 5 fős baráti csapatot egy általuk, pályázati úton választott hátrányos helyzetű fiatallal egészítenék ki. Az egyetemisták komoly médiamegjelenítést terveznek, ezáltal lehetőségeik tudatában minél több stábtagot fognak kiutaztatni. Amennyiben több pénzt sikerül összeszedni, mint amennyi a brazil túrára kell, Ádám ebből a pénzből finanszírozná további tanulmányait is.

Előzmények