Havi 12 millió dollárt hoz a fejlesztőnek egy mobilos játék

Ahogyan nő az iOS-alapú készülékek népszerűsége, úgy növekszik a platformra fejlesztők bevétele is – ennek a ténynek jelenleg a legjobban a fejlett animációs megoldásairól elhíresült NaturalMotion örül. A cég aranytojást tojó tyúkja egy gyorsulási versenyt szimuláló játék, ami az állításuk szerint havonta nem kevesebb, mint 12 millió dollárt hoz a konyhára. A szám felettébb meggyőző, igaz, a program a sikerét némi hátszélnek is köszönheti: a CSR Racing volt ugyanis az az app, amivel demonstrálták az új iPad képességeit a 2012-es WWDC-n. Maga a játék ingyenesen letölthető, a bevételt a mostanában egyre divatosabb in-app mikrotranzakciókból szerzi a vállalat.


(videó: jojopetv)

A játék egy igazi meglepetés mind a fejlesztőknek, mind pedig az elemzőknek: egészen eddig az Infinity Blade volt az etalon a maga 5 millió dolláros havi bevételével, amit jelentősen túlszárnyalt az autóversenyes alkalmazás. Maga a CSR Racing egyetlen játékmóddal rendelkezik, és az sem nevezhető túl komplexnek: a cél, hogy a sebváltó (opcionálisan még a nitro) gombokat a megfelelő időben lenyomva leelőzzük a másikat. Egyértelműen nem a játékmenet miatt ennyire kelendő a vállalat terméke, ami igazán csábító benne, az elsősorban a mikrotranzakciókkal működő játékokra jellemző ingyenesség, a gyönyörű grafika, valamint az eredeti gyártóktól licencelt autók, amiket kedvünk szerint tuningolhatunk mind külsőleg, mind teljesítményben. A program egyelőre csak az Apple mobileszközeire érhető el, a futtatásához minimum iPhone 3GS-re van szükség, amin iOS 4.0 vagy frissebb verziójú rendszer fut.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

  • Bomba vagy pukkancs az Apple Samsung-doksija?

    Nem a téglalapról vagy az ikonok megjelenéséről van szó: az iparág került válságba egy rossz koncepciójú amerikai szabadalmi szabályozás miatt. És ebből a világ többi részének is érdemes tanulnia.

  • Apple: nem volt szükségünk fizetett reklámra

    A nagy súlyú amerikai perben az iPhone gyártója azt igyekszik bizonyítani, hogy termékfejlesztésük teljesen originális, és erre épülő üzletpolitikájukat rombolta le a Samsung a lopással.

  • Apple: nekünk víziónk van, a Samsung meg tolvaj

    A kaliforniai bíróságon a keresetek előzetes ismertetése nem hozott újdonságot, a felek a már ismert érveket hangoztatták, néha igen szórakoztató formában.