Magyar csapat fejleszt chatbotot a Netflixhez

A RoboRobo tagjai készítették többek között az Extreme Digital és a Decathlon AI megoldását, valamint a SIHUHU MÁV menetrend botot is.

Egy magyar chatbot-fejlesztő csapat fejéből pattant ki az ötlet, hogy hogyan lehetne egy bot alkalmazással felturbózni a streamingszolgáltató meglévő funkciópalettáját.

A csapat ötlete alapján egy mesterséges intelligencia keresne nekünk filmeket a beszélgető felületen keresztül. Így például a „szakítós filmek” üzenetre a bot olyan sorozatokat és filmeket keres nekünk, amelyek segítenek átvészelni a nehéz napokat. Vagy ha beírjuk, hogy „Adam Sandler”-filmek, akkor pedig olyanokat ajánl, amelyekben ő játszik. A chatfelület üzenetei visszakereshetőek bármikor, így időrendi sorrendben, akár hónapokkal is visszatekerhetünk és láthatjuk, hogy éppen mikor, mi érdekelt bennünket.

A bot elküldi a napi vagy heti képernyő-statisztikád, láthatod, hogy hogyan változott a képernyőidőd, és melyik sorozat az, amit a legtöbbször nézel. A statisztika segít, hogy ha kicsit megszalad a sorozatnézés, akkor helyrebillentsd a dolgokat, és egy kiegyensúlyozottabb rutint alakíthass ki.

Ha feliratkozol egy hamarosan megjelenő film értesítésére, akkor a bot szólni fog, amikor új trailer jelent meg, és akkor is, ha végre elérkezett a régóta várt premier. Az alapján, hogy milyen filmeket nézel, az AI képes automatikusan filmeket javasolni.

A bot képes lehet azt a kérdést is megválaszolni, hogy „milyen magyar szinkronos” vagy akár feliratos filmek érhetőek el. Sokan nem is sejtik, hogy milyen sok lokalizált sorozat érhető el már most is.

Azóta történt

Előzmények