Névtelen blogplatformot indított a Telegram

Nincs regisztráció és felesleges sallang, csak a tartalomgyártásra kell fókuszálnia a felhasználóknak.

Elindította névtelen webnapló platformját a Telegram. A titkosított kommunikációra építő vállalkozás üzenetküldő rendszerében a felhasználói bázis mára átlépte a százmilliót, ami ugyan még mindig sehol nincs a Viber 800 milliójához, vagy a Facebook Messenger egymilliárdjához képest, de így is jelentős a Magyarország lakosságának tízszeresével büszkélkedő szolgáltatás.

A bloguniverzum tündöklése ugyan a gyorsan változó internetes trendeknek köszönhetően a múltba vész, még mindig rengetegen írnak személyes világukról a „nem mondhatom el senkinek, elmondom hát mindenkinek” elvet követve, illetve sokan vannak azok is, akik politikai, vallási vagy világnézeti meglátásaikat osztják meg ebben a formában a világgal.

Amíg le nem jár a munkamenet, a tartalmat szerkeszteni is lehet
Amíg le nem jár a munkamenet, a tartalmat szerkeszteni is lehet [+]

A Telegraph néven (telegra.ph) indított szolgáltatás minimalista, nem szükséges hozzá semmiféle regisztráció, a főoldalról azonnal a tartalomgyártás felé fordulhatnak a felhasználók. Opcionálisan megadható egy név is, azonban semmi sem kötelező. A motor támogatja a képfeltöltést, illetve a YouTube, Vimeo és Twitter linkek okos importálását (ez gyorstesztünk során egyelőre nem működött), és alapvető formázási lehetőségeket is biztosít.

A posztokat kizárólag azok hivatkozása révén érhetjük el, ha ezt elveszítjük, nem fogunk újra rátalálni az adott tartalomra, sőt a munkamenet lejártával szerkeszteni sem lehet többé a bejegyzést. Mivel semmilyen formában nem köthetőek a bejegyzések személyekhez, arról le kell mondani, hogy több posztot natív folyamként tekinthessünk meg. Van viszont mód arra, hogy a Telegram csatornánkon megjelenítsünk bejegyzéseket, így valamelyest rendszerezhetővé válnak az egyébként sem álnév, sem címkék alapján nem visszakereshető tartalmak.

Azóta történt