Növekvő árbevétel - értékel a KFKI Csoport

A KFKI Csoport várható idei árbevétele meghaladja majd a 18 milliárd forintot, amely mintegy 7 százalékos növekedést jelent a tavalyi évhez képest. Az informatikai holding relatív versenypozícióit megőrizte, piacvezető a hálózatintegráció és az egyedi alkalmazásfejlesztés területén. A magyar gazdasági környezet stabil, az informatikai piacon pedig hosszú évek után először újra fellendülés tapasztalható – nyilatkozta sajtótájékoztatóján Ludman Lajos, a KFKI Számítástechnikai Rt vezérigazgatója.

Az LNX Hálózatintegrációs Rt.-nél ugyan komolyan visszaesett az államigazgatási szektorból származó árbevétel, részben a beruházási keretek csökkenése, részben a hálózati eszközökre vonatkozó központosított közbeszerzés hiánya miatt, ennek ellenére az Rt. újra jó évet zárhat 2004-ben, az árbevétel várhatóan meghaladja majd a tavalyi 7 milliárd forint feletti teljesítményt. Dinamikus növekedést mutat a néhány éve elkezdett „telefónia” és „call-center” tevékenység – ezek az év végére várhatóan elérik az LNX árbevételének 10 százalékát. Fokozottan nőtt az igény a hálózati adatbiztonság iránt, s emellett a cég a magas hozzáadott értékű tevékenységeiben is növelte potenciálját az amerikai BMC Software-rel nemrég kötött stratégiai együttműködés révén. Az LNX az üzemeltetés jellegű tevékenységek fejlesztésére komoly beruházásokat indított.

Az IQSYS Informatikai Rt. az esztendő első 8 hónapjában 2,3 milliárd forint bevételre tett szert, az év végére 3,7 milliárd forint árbevételt várnak. A legtöbb bevételt a pénzintézeti üzletág hozta, emellett jól teljesítettek az ipari- és a telekommunikációs szektorban is. Figyelemreméltónak ítélik az egyedi megoldások piacának élénkülését, ezen kívül folyamatosan bővül a komplex informatikai rendszereket üzemeltető vállalatok részéről az alkalmazásintegráció iránti igény. A hazai pénzintézetek jelentős fejlesztéseket hajtanak végre az adattárházak terén, és megkezdték a felkészülést a Bázel II. rendszerre, amely a jövő évben jelent majd több megrendelést. Megfigyelhető az a trend is, hogy a dokumentum és tartalomkezelés, valamint a munkafolyamat támogatás egyre inkább felkelti a kis- és közepes cégek érdeklődését is. A hazai kis- és középvállalkozások informatikai szempontból meglévő relatív lemaradását ezekkel a megoldásokkal csökkenteni lehet, ugyanakkor a fejlesztések iránti igény a piac bővülését jelenti az IQSYS számára.


A KFKI Csoport tagvállalatonkénti részesedése

 

 

Az ICON Számítástechnikai Rt. ebben az évben indította el az IT Tanácsadás üzletágat, amely beváltotta az előzetes várakozásokat és ígéretes jövő előtt áll. A cég a tavalyi évhez képest kis mértékben növelni tudta a bevételeit az első hat hónapban, emellett örvendetes, hogy a cég költségei jelentősen csökkentek ugyanezen periódus alatt, ami hatékonyságnövelést és nagyobb profitot jelent. Az ICON ebben az évben várhatóan 700 projektet valósít meg, az árbevétel meghaladja majd a 4 milliárd forintot. Az ICON esetében az egyes ipari szektorok bevételi aránya nem változott jelentősen, az államigazgatás nem esett vissza, a pénzintézeti szektor bevételei nőttek. A múlt héten Steve Ballmer a legdinamikusabban növekvő Microsoft partneri címet adta át Salamon Mártonnak, a cég elnökének.

Az ISYS Informatikai Kft-nek  - amely a vállalati alkalmazásokkal foglalkozó tagvállalat - az idei várható árbevétele 1,2 milliárd forint lesz. A cég fő vállalati megoldása az MFG/PRO integrált vállalatirányítási rendszer, amelynek első háromnegyed éves árbevétele 16 százalékkal haladta meg az elmúlt év ugyanezen időszakát. A cég jól teljesített a hagyományosan ezt a rendszert kedvelő gép- és járműipari ágazatban, erősítette pozícióját az élelmiszeripar területén és az új fejlesztéseknek köszönhetően a papíripari szektor felé is nyitni tudott. A vállalat idén kezdte meg a Microsoft Navision rendszerének forgalmazását, amelyre nagy hangsúlyt fektet a jövőben.

Azóta történt

Előzmények