Növelte nyereségét az ATI

A grafikusprocesszor-gyártók világranglistáján az Intel után második helyen álló ATI Technologies 34 százalékkal növelte nyereségét az első pénzügyi negyedévben, ám árbevétele elmaradt az elemzői várakozásoktól. A profit 63,7 millió dollárra, részvényenként 25 centre nőtt az egy évvel korábbi 47,4 millió dollárról, részvényenként 19 centről. A forgalom 31 százalékkal, 613,9 millió dollárra emelkedett. Az elemzői konszenzus ennél valamivel jobb, 625,8 millió dollár volt.

A november 30-án véget ért negyedév során a mobiltelefonokban és digitális televíziókban használt chipek forgalma nőtt a leglátványosabban, de jól fogytak az asztali számítógépekhez és noteszgépekhez kínált önálló grafikus processzorok is. Dave Orton, a vállalat elnök-vezérigazgatója a Reutersnek elmondta, hogy több tényező állt a vártnál gyengébb árbevétel mögött. Egyrészt egyelőre még korlátozott az új gyártástechnológiákkal elérhető kapacitás, másrészt pedig rosszul mérték fel az AGP-t leváltó PCI Express csatolóval kompatibilis kártyák iránti keresletet.

Az ATI a szezonálisan gyenge második pénzügyi negyedévre 594 és 634 millió dollár közötti forgalmat vár, ami magasabb, mint az elemzők 590 millió dolláros konszenzusa.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ATi

Előzmények