Nyomtassunk fényképet mobiltelefonról

A HP idén is részt vett a hollandiai Noordwijkben megrendezett Mobile Imaging Summit Europe 2005 konferencián. A tavalyi sikeren felbuzdulva a 2005-ös rendezvény a fényképezőgépes telefonok piacán zajló fejlődés témáját járta körül. A telefonos fényképezés minden idők leggyorsabban fejlődő magánfelhasználói technológiája. A világon eladott fényképezőgépes telefonok száma 2008-ra várhatóan eléri a 379 millió darabot.

„Az EMEA-régió mobiltechnológiai vállalataival együttműködve, elkötelezetten törekszünk a még tökéletesebb fényképezőgépes telefonok kifejlesztésére. A felhasználók egyre többet várnak el mobiltelefonjaiktól, és a HP mindent megtesz azért, hogy rugalmas megoldásaival maximálisan kielégítse igényeiket. A világ vezető mobilpiaci szereplőivel közösen igyekszünk minél szélesebb körben meghonosítani a telefonos képalkotást és nyomtatást” – nyilatkozta Michael Diehl, a HP EMEA-régióbeli nyomtatási és képalkotási divíziójának otthoni termékekért felelős alelnöke és ügyvezető igazgatója. „Szeretnénk, ha ügyfeleink körében már 12 hónapon belül teljesen hétköznapi és egyszerű műveletnek számítana a fényképezőgépes nyomtatás.”

A konferencia keretében megrendezett HP Mobil Pillanatok kiállításon a mobiltulajdonosok megismerkedhettek a telefonos nyomtatás fejlődésének legújabb vívmányaival. A mobil technológia mind szervesebben beágyazódik a képalkotási folyamatokba. A telefonos nyomtatás kínálta kreatív lehetőségek bemutatására a HP ismert képző- és előadóművészeket kért fel arra, hogy készítsenek telefonos fotókat életük „mobil pillanatairól”. A HP ügyfelei a kiállításon a vállalat Bluetooth-technológiára felkészített nyomtatóival – köztük a közvetlen fényképezőgépes nyomtatást saját Bluetooth-adapterrel támogató HP Photosmart 385 kompakt fotónyomtatóval – nyomtathattak Bluetooth-os mobiltelefonjaikról.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HP

Azóta történt