Nyugtatja a Vista-felhasználókat a Trend Micro

A Microsoft egy hete publikálta azoknak a programoknak a listáját, amelyek egyáltalán nem vagy csak korlátozott funkciókkal működnek a Windows Vista első szervizcsomagjának telepítését követően. A felsorolásban több internetbiztonsági alkalmazás is szerepel, többek között a ZoneAlarm Security Suite vagy a BitDefender szoftverei.

Egy másik „feketelistás” gyártó, a Trend Micro viszont gyors reakcióidejének köszönhetően törölve lett az inkompatibilitási figyelmeztetőből. A japán vállalat ugyanis az érintett Trend Micro Internet Security 2008-hoz kiadott egy frissítést – ez a 16.05-ös verzió –, amelyben letiltotta a problémákat okozó viselkedésfigyelő modult.

A cég most azt ígéri: még március elején, tehát az SP1 hivatalos terjesztésének megkezdése előtt elkészül egy újabb – automatikusan települő – frissítéssel (16.1), amely teljes kompatibilitást és funkcionalitást nyújt majd. Az üzletekbe kerülő, illetve az interneten megvásárolható Trend Micro Internet Security 2008 ezt követően ugyancsak Vista-kompatibilis lesz – ígérik.

Azóta történt

Előzmények