Olcsóbbak lesznek a 2005-ös Norton-termékek

A múlt héten mutatta be a Symantec Corp. új, otthoni és kis irodai felhasználásra készült termékeit. Az angol változatok már kaphatók, de nem kell sokat várni a novemberben magyar nyelven is megjelenő Norton Antivirus 2005 és az Norton Internet Security 2005 szoftverekre sem. Az utóbbi termékek hazai ára egyébként mintegy harmadával csökken majd az előző verzióhoz képes, ami azért is fontos, mivel itthon az értékesítés döntő részét a magyar nyelvű termékek adják.

Az internetbiztonság és az adatvédelem szempontjából fontos termékcsalád tagjai között ráadásul most nemcsak a régi ismerősöket találjuk meg, hanem a PowerQuest megvásárlásának köszönhetően a merevlemez-kezelésben piacvezető PartitionMagic 8.0-ás is helyet kapott a sárga dobozban. Az egyre fokozódó támadások miatt a legfontosabb terméknek természetesen most is a Norton AntiVirus számít. Az új változat már nemcsak a vírusok ellen véd, hanem az internetes férgek, sőt a keyloger, spyware és adware programok kiszűrése sem okoz gondot számára. Az AntiVirus továbbra is önműködően távolítja el a vírusokat és a trójaiakat, valamint a közvetlen üzenetekkel érkező veszélyeket, észleli a kémszoftvereket, átvizsgálja a leveleket, valamint azok csatolt állományait és észleli a tömörített fájlokban megbúvó fertőzéseket is. Az Internet Security csomaggal ezenfelül még a phising, az egyre népszerűbb adatlopás elleni védelem is biztosított. A programmal nemcsak a kéretlen leveleket szűrhetjük, de a hirdetések blokkolása is elérhető, valamint automatikusan megakadályozhatjuk a külső behatolásokat.

Megújult a Norton SystemWorks is. A Professional utótagot elhagyták, helyette mostantól Premier néven fut az a csomag, amely a merevlemezmentésre használható új, a PowerQuest Drive Image eljárásával kibővített Norton Ghost 9.0-ás változatát is tartalmazza. A problémamegoldó szoftvercsomag alapváltozatához egyébként mostantól a GoBack is hozzátartozik, amellyel a számítógépnek egy korábbi, még hibátlanul működő és ép adatokat tartalmazó állapotához térhetünk vissza. Az utóbbinak SafeTry funkciója is igen hasznos, hiszen olyan átmeneti állapotot hoz létre a szoftverek telepítéséhez, amely után a felhasználó döntheti el elfogadja vagy eldobja a változásokat.

Azóta történt

Előzmények